En kalibrering behöver göras varje gång enheten ansluts genom applikationen. Om applikationen inte automatiskt ber dig att genomföra kalibreringen så kan du göra detta manuellt genom att gå under ”Inställningar” och sen till ”Hantera enhet”.

Efter att kalibreringen är gjord, ta bort kalibreringslocket och du är redo att börja skanna.

När du inte använder din Colourpin, se till att kalibreringslocket sitter fast på enheten för att skydda linsen. Utöver det är det viktigt att försöka hålla kalibreringslocket så rent som möjligt för att säkerställa en hög precision när du skannar färger.