Colourpin II

En kalibrering behöver göras varje gång enheten ansluts genom applikationen. Om applikationen inte automatiskt ber dig att genomföra kalibreringen så kan du göra detta manuellt genom att gå under ”Inställningar” och sen till ”Hantera enhet”.

Efter att kalibreringen är gjord, ta bort kalibreringslocket och du är redo att börja skanna.

När du inte använder din Colourpin, se till att kalibreringslocket sitter fast på enheten för att skydda linsen. Utöver det är det viktigt att försöka hålla kalibreringslocket så rent som möjligt för att säkerställa en hög precision när du skannar färger.

Colourpin PRO

Kalibrering måste göras när appen frågar, men inte nödvändigtvis med varje anslutning. Du behöver kalibreringsbrickan som följer med Colourpin PRO i fodralet för att avsluta kalibreringen. Efter kalibreringen rekommenderar vi att du förvarar kalibreringsbrickan ordentligt i fodralet.

När du inte använder din Colourpin ska du ha locket på enheten för att skydda linsen. Dessutom är det viktigt att hålla kalibreringslocket/kalibreringsbrickan så ren som möjligt för att säkerställa högsta noggrannhet vid skanning av färger. För Colourpin II, om ditt kalibreringslock har blivit skadat (felfärgat, repat) eller om du har tappat bort ditt kalibreringslock, kan du beställa ett nytt kalibreringslock från NCS Color Webshop.