SKAPA ETT KONTO

För att skapa ett konto trycker du helt enkelt på ”Skapa konto” på startskärmen i appen. Du kommer sedan att behöva ange din e-postadress och välja ett lösenord. Ett bekräftelsemail skickas sedan till din e-postadress från noreply@variableinc.com. Om du inte har fått något mail, kolla din skräppost..

Genom att skapa ett konto med din e-post kan utvecklarna tillhandahålla proaktiv kundservice. Detta hjälper oss att förbättra appen och anpassa den för din specifika användning. Informationen används för att meddela dig om uppdateringar, schemalagt underhåll och andra kontorelaterade problem. Att skapa ett konto säkerställer också att sparad information så som sparade färger, mappar och skanningshistorik sparas i molnet och inte riskerar att gå förlorad.

Hur jämför, sparar och delar jag färger?

Jämför två färger: I menyalternativet ”Jämför” i undermenyn kan du se hur stor färgskillnad det är mellan två ytor. Placera din Colourpin på den yta som du väljer för standard, tryck sedan på ”skanna standard”. Efter det, placera din Colourpin på den yta som du väljer för prov, tryck sedan på ”skanna prov”

Längst upp på sidan visas siffran Delta-E som beskriver hur stor kulörskillnaden är. Lab-värdet beskriver på vilka sätt färgerna skiljer sig åt. Du kan även hitta fler jämförelsevärden i LCH, RGB, HSB och CMYK när du scrollar åt vänster.

Om du vill se din jämförelsehistorik, tryck på historiksymbolen i det övre högra hörnet.

Spara en färg: Tryck på en färg i listan med skannade färger som du vill spara. Om du redan har skapat en mapp väljer du alternativet "Spara till senaste mapp" eller "Spara till existerande mapp" bland alternativen längst ner på färgkortet. Om du vill skapa en ny mapp där du vill spara färgen väljer du "Spara i ny mapp" och ger den nya mappen ett namn. Gå sedan till Sparade färger i menyn för att hitta dina färger.

Dela en färg: Gå till flik "Sparade färger" och tryck på den sparade färgen/mappen du önskar dela och tryck sedan på ikonen uppe i högra hörnet och sedan väljer du "dela mapp".

Var kan jag hitta NCS ljushetsvärden?

Du hittar ljushetsvärden under respektive färg genom att scrolla neråt under fliken "Detaljer" tills du finner NCS Lightness Values.

Jag vill använda NCS digitalt och behöver RGB-koder. Hur hittar jag dessa?

När du har skannat en färg i appen hittar du RGB-värdena under varje skannad färg. Tryck bara på den skannade färgen och bläddra ner till NCS sRGB Value.

Kan jag ladda ner en ASE-fil?

Ja. När du delar de sparade färgerna eller mappen som en länk kan du ladda ner ASE-filen från webbplatsen senare. Se nedan bild där du kan hitta knappen.

 

Var hittar jag den neutrala skalan i NCS Navigator?

Neutralskalan finns under Navigatorhjulet. Se bilden nedan:

Min skanningsknapp har försvunnit. Vad gör jag?

Slå på "Visa skanningsdetaljer" i inställningarna. "Scan"-knappen visas igen.

Så fort min Colourpin är frånkopplad får jag återkommande appaviseringar. Kan jag justera det?

Om du går till Inställningar i din Colourpin-app och sedan "Keep Color Sensor Awake", kan du justera tiden för att hålla en Bluetooth-anslutning vid liv utan att utföra en färgavläsning.

Obs: Denna funktion är bara aktiverad när du har både själva telefonskärmen och Colourpin-app på.

Jag kan inte logga in. Vad gör jag?

Återställ ditt lösenord genom att trycka på "Glömt lösenord?" I appen. Du kommer då att få ett mail från noreply@variableinc.com med en länk för att återställa ditt lösenord. Kontrollera din skräppostmapp om e-postmeddelandet inte syns i din inkorg.

Om du inte kan återställa ditt lösenord kan du prova att skapa ett nytt konto med en annan e-postadress. Om du använder samma telefon kommer din tidigare sparade data att överföras till det nya kontot.

Vilka plattformar och mobiltelefonmärken stöds av appen?

iOS-appen är kompatibel med iPhone 5 eller senare samt iPad 3e generationen eller senare.

Android-appen för version 5.0 eller senare är kompatibel med Samsung Galaxy S4 och senare, Nexus 5 och senare, samt OnePlus.